zondag 20 december 2009

Winterweer versus luchthaven


Ons land is verandert in 1 grote witte woestijn. Ook het luchtverkeer ondervindt hinder van de sneeuwval. Op Brussels Airport is meer dan de helft van de vluchten geannuleerd, vertraagd of omgeleid.

Het probleem bij de luchthavens is dat men er niet preventief kan strooien zoals op autowegen. Ze moeten wachten totdat er sneeuw ligt.

Na de hevige sneeuw van de afgelopen dagen moesten alle banen ontsneeuwd worden. Dit zorgde natuurlijke voor vertragingen en afgelaste vluchten. Sommige vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens zoals Luik en Charleroi omdat deze blijkbaar veel minder last hadden van het extreme weer. De vertragingen op Brussels Aiport kunnen oplopen tot anderhalf uur en meer. Want voor vertrek moet elk vliegtuig ontijzeld worden en dit duurt minstens een half uur.
Bovendien komen vele vluchten te laat aan waardoor het dan onmogelijk word om nog op tijd te vertrekken.

Niet enkel Belgë heeft problemen met dit weer. In Frankrijk op de luchthaven van Charles de Gaulle waren er veel afgelaste vluchten. En ook in Gatwick was de luchthaven enkele uren dicht door de zware sneeuwval.

Aangezien de vakantie voor de deur staat en veel mensen plannen hadden om te vertrekken naar zonnigere oorden is er veel frustratie onder de passagiers. Het is dan ook erg druk op de luchthaven. Ik denk dat ze vooral de klanten voldoende informatie moet geven en indien mogelijk alternatieven voorstellen. Gebrek aan informatie is dikwijls frustratie nr 1!Klanten met een flexibel ticket hebben natuurlijk het voordeel dat ze hun ticket altijd kunnen inruilen voor een ticket op een later reisdatum.

bron : Het laatste nieuws : 18/12/'09

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

*My_Tourism_Journal*

Hey iedereen!

ein-de-lijk heb ik mijn blog over toerisme!! Ik ben van plan om er veel artikels op te zetten zodat jullie mijn mening over de toerismewereld kunnen ontdekken . Zoals jullie kunnen zien is mijn blog nu nog maar in de beginfase.
Maarrrr hier komt gauw verandering in....