zondag 6 december 2009

klimaattrein aangekomen in Kopenhagen


In de Deense hoofdstad Kopenhagen is deze morgen de zogenaamde klimaattrein aangekomen die in ons land vertrokken was.

Aan boord zaten politici, wetenschappers en milieactivisten . Zij hielden op de trein een congres over duurzame mobiliteit. De trein maakte tussenstops in Hamburg en Keulen waar er andere deelnemers voor de klimaattop aan boord stapte. De klimaattop start morgen in Kopenhagen.

De trein is met zijn lage CO2 uitstoot een duurzame oplossing voor ecologisch transport.Ik vind het een goede zaak dat voor de oplossing van het klimaatprobleem ook het transport zijn steentje moet bijdragen. We weten allemaal dat de transportsector nogal geviseerd wordt als we spreken over het klimaat. Tijdens de klimaattop zal er dan ook ongetwijfeld gediscussieerd worden over de uitstoot van de vliegtuigen en andere transportmiddelen.

Toerisme en klimaat is een tweestrijd,waarvan we de negatieve gevolgen moeten minimaliseren. Want aan de ene kant kunnen we stellen dat het toerisme slecht is voor het klimaat maar de verandering van het klimaat gaat op en duur ook grote gevolgen hebben voor het toerisme. De temperatuur loopt op , neerslagpatronen veranderen,de kans op hittegolven neemt toe, de zeespiegel stijgt. Allemaal veranderingen die grote gevolgen kunnen hebben voor het toerisme. Toerisme blijft tenslotte 1 van de weinige sectoren die zo afhankelijk is van het weer en klimaat. Des te meer moeten we er extra aandacht aan besteden.

Een goed beleid speelt hier ook een belangrijk rol.Wanneer men het klimaatprobleem probeert te verhelpen, gaat dit naar mijn mening ook gepaard gaan met kostenverhogingen en dus prijsstijgingen in de luchtvaart. Er bestaat dus geen twijfel dat klimaatveranderingen en het beleid hiervan diep zullen ingrijpen op het toerisme...
bron : De morgen, 6/12/'09

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens, er zullen acties moeten komen. Als er geen maatregelen komen zullen er inderdaad rake klappen vallen ivm de natuur. Dus nog liever prijsstijgingen binnen de sector om die natuur te behouden, dan helemaal geen natuur meer. Dit zou betekenen dat vele landen een atractiefactor armer zouden worden.

    BeantwoordenVerwijderen

*My_Tourism_Journal*

Hey iedereen!

ein-de-lijk heb ik mijn blog over toerisme!! Ik ben van plan om er veel artikels op te zetten zodat jullie mijn mening over de toerismewereld kunnen ontdekken . Zoals jullie kunnen zien is mijn blog nu nog maar in de beginfase.
Maarrrr hier komt gauw verandering in....