zondag 27 december 2009

snelste trein ter wereld


Onze Belgische treinen rijden ongeveer 160km/u , maar in China gaat het allemaal wat sneller. China heeft vandaag uitgepakt met de snelste treinverbinding ter wereld. De 1.069 kilometer tussen de steden Guangzhou en Wuhan legt de supersonische trein af in 3 uur met een gemiddelde van 350km/u en zelfs 394 km/u als hij een beetje op dreef is.

Er werd 4 jaar gewerkt aan de snelste treinreis ter wereld, dus mag het wel even in de belangstelling staan. Vroeger deed men immers 10,5 uur om van Guangzhou naar Wuhan te gaan. Van tijdbesparing gesproken! De afstanden binnen het enorme land worden steeds makkelijker overbrugbaar.
De nieuwe hogesnelheidslijn maakt gebruik van techonologie die ontwikkeld werd in samenwerking met buitenlandse firma's,waaronder Siemens.

De hogesnelheidslijn gaat zowiezo een impact hebben op het vliegverkeer tussen beide steden. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben al actie ondernomen door hun ticketprijzen voor die route te halveren.

Alsof het nog niet snel genoeg is heb ik gelezen dat in 2013 het mogelijk is om binnen 5 uur van Beijing naar Shanghai te reizen met de trein.Half januari, beginnen de China Railway Construction en de China Railway Group limited aan het spoor. De trein die over het spoor gaat rijden word de China Railway High Speed.
Als er een land is dat zich technisch bijzonder snel op de kaart zet dan is het China wel.En terecht.

2 opmerkingen:

  1. Amai dat is wel heel snel voor een trein. Ik vind het heel leuk dat dit mogelijk is zeker in zo'n groot land als China! Ik vraag me wel af of het compleet veilig is om aan zo'n snelheden te reizen?

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Afgelopen dinsdag, nog geen week na de feestelijke onthulling in China, is één van de sneltreinen met aan boord een 1000-tal passagiers 3 uur lang opgehouden door een roker!

    http://atasteoftourism.blogspot.com/2010/01/sigaretje-stopt-snelste-trein-ter.html

    BeantwoordenVerwijderen

*My_Tourism_Journal*

Hey iedereen!

ein-de-lijk heb ik mijn blog over toerisme!! Ik ben van plan om er veel artikels op te zetten zodat jullie mijn mening over de toerismewereld kunnen ontdekken . Zoals jullie kunnen zien is mijn blog nu nog maar in de beginfase.
Maarrrr hier komt gauw verandering in....