zaterdag 26 december 2009

Passagiers vast op Lanzarote

Ongeveer 200 Belgen zitten nog steeds geblokkeerd op de Canarische eilanden, na de annulatie van een Ryanair vlucht die gepland was op een donderdagochtend. Die vlucht moest geannuleerd worden door de slechte weersomstandigheden op het eiland Lanzarote, zegt Ryanair woordvoerster Janita Govinden.

De passagiers hebben 2 keuzes : ofhun ticket laten terugbetalen of volgende week dinsdag of donderdag een nieuwe vlucht nemen. De meeste passagiers zitten dus nog een week vast op het eiland. Voor sommige een ramp, aangezien ze kerstmis niet hebben kunnen vieren met hun familie. Bovendien wordt hun reis een pak duurder. Volgens een Europese wet is de luchtvaartmaatschappij bij een geannuleerde vlucht verplicht om een alternatieve vlucht,overnachting en maaltijden en bepaalde compensatie te voorzien. Maar Ryanair heeft nogal een reputatie om regels aan zijn laars te lappen en wijt de situatie aan uitzonderlijke omstandigheden. Frustrerend voor heel veel reizigers die behalve verplicht zijn om daar te blijven ook nog eens dubbel zo veel kosten hebben. Terwijl passagiers die bij Ryanair geboekt hebben juist zo goedkoop mogelijk willen reizen.

Het vreemde is dat andere luchtvaartmaatschappijen hun vluchten niet annuleerden! Maar ik denk dat Ryanair wel weet wanneer het veilig is om te vliegen en wanneer niet. Bovendien als ze toch hadden gevlogen en het vliegtuig was gecrasht was het allemaal veel erger geweest...

Veel mensen zullen via de gerechterlijke weg proberen om een deel van hun geld terug te krijgen zodat ze toch ni etvoor alles zelf moeten opdraaien...maar of dat lukt is een andere vraag. Zoniet , zal het een duur reisje worden voor sommige Belgen die volgend jaar zeker en vast zullen thuis blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

*My_Tourism_Journal*

Hey iedereen!

ein-de-lijk heb ik mijn blog over toerisme!! Ik ben van plan om er veel artikels op te zetten zodat jullie mijn mening over de toerismewereld kunnen ontdekken . Zoals jullie kunnen zien is mijn blog nu nog maar in de beginfase.
Maarrrr hier komt gauw verandering in....