dinsdag 17 november 2009

Europese business class op de schop bij Air France


Dit was de titel van een artikel in zakenreizen op 16/11.Vanaf 1 april 2010 introduceert Air France een nieuwe Europese dienstverlening. In plaats van met drie klassen te vliegen (economy, Tempo Challenge en business class) introduceert Air France een tweeklassenconcept: Voyageur voor passagiers die een eenvoudig product willen tegen lage, non-refundable tarieven, en Premium voor degenen die zakelijk reizen en flexibele tarieven en bijbehorende dienstverlening zoeken. Air France blijft een gratis in-flight snack en krant serveren en ook het inchecken van ruimbagage blijft kosteloos, in tegenstelling tot veel low-cost carriers.


Dat deze wijziging enkel van toepassing is voor de lange vluchten is nogal logisch aangezien mensen dan meer belang hechten aan comfort. Ze zullen meer ruimte hebben dan in een gewone economy class en bovendien zijn deze tickets relatief zacht geprijsd. Een retour Parijs-New York vanaf €1038 inclusief belastingen.
Toch verschilt dit concept van een low cost carrier aangezien de klanten bij Air France nog steeds zonder bijbetaling hun stoel kiezen en ook de hapjes en dranken blijven op intra-europese vluchten gratis. Ook de prijzen gaan omlaag, zo gaan de prijzen van premium business lager liggen dan de bestaande business klasse.Dit is ook weer een reactie tengevolge van de crisis.
Air France weet duidelijk niet zo goed wat ze moeten doen aangezien ze een aantal weken geleden iets totaal anders van plan waren
-->http://whatsinit4tourism.blogspot.com/. In dit artikel bleek dat ze de low cost tour op wilden gaan....blijkbaar zijn ze toch van gedachten verandert. AirFrance heeft duidelijk moeilijkheden en probeert haar hoofd boven water te houden tijdens de economische crisis. Ik denk dat alle deze wijzigingen het imago van Air France niet goed doen. Het zou beter zijn als ze 1 plan zouden uitwerken, hun hierop focussen en vooral hun daaraan houden. De constante wijziging van plannen maakt duidelijk dat de luchtvaarmaatschappij het moeilijk heeft ,wat ook weer een nadeel is t.o.v de aandeelhouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

*My_Tourism_Journal*

Hey iedereen!

ein-de-lijk heb ik mijn blog over toerisme!! Ik ben van plan om er veel artikels op te zetten zodat jullie mijn mening over de toerismewereld kunnen ontdekken . Zoals jullie kunnen zien is mijn blog nu nog maar in de beginfase.
Maarrrr hier komt gauw verandering in....